MINDENNAPI FÜGGŐSÉGEINK

     2018. február 23-án folytatódott a Szeretetmorzsák-A lélek tápláléka című pszichológiai előadássorozat Jászárokszálláson a Petőfi Művelődési Házban.

Hatalmas érdeklődés mellett ez alkalommal Dr. Zacher Gábor toxikológus tartott előadást Mindennapi függőségeink címmel. A szakértő beszélt az alkoholizmusról, a dohányzásról, a gyógyszerfüggőségről és a játékszenvedélyről is. De a közönség megtudhatta, hogy a témakörhöz tartozik a számítógép, a telefon, a vásárlás, a csokoládé és a kávé is. 

Dr. Zacher Gábor előadásával tükröt próbált tartani az emberek elé a függőségek felismeréséhez. Saját életéből vett -olykor megmosolyogtató- példákkal illusztrálta mondanivalóját. Kifejtette, mennyire fontos a szociális minta, amit a felnőtt a gyermeknek ad, illetve mennyire játszik szerepet a genetikai hajlam a függőségek kialakulásában. Elhangzott az is, hogy a felnőtt embereknek is szükségük van egy külső szemlélőre függőségük felismeréséhez.

Az előadás résztvevői megtudhatták azt is, hogy Dr. Zacher Gábornak is vannak függőségei. A pipázás, a mogyorós csokoládé és a sorozatok, melyek közül a kedvencei a The Walking Dead, a Válaszcsapás és a Gotham.2018-03-03 12:46


Vissza