Projektről

Kedvezményezett neve: Jászárokszállás Város Önkormányzata

Projekt címe: Gondozási Központ Bölcsőde Bővítése

Szerződött támogatás összege: 66. 252.382 Ft

Támogatás mértéke 100 %

Projekt tartalmának bemutatása:

Jászárokszállás Város Önkormányzata Széchenyi 2020 programból a Terület-és Településfejlesztési Operatív Program keretében 66 millió Ft európai uniós támogatást nyert el a település egyetlen bölcsődéjének férőhelybővítésére.

A projekt keretében a jelenlegi férőhelyhiány megszüntetésére a település Gondozási Központ Bölcsőde (5123 Jászárokszállás, Kisfaludy utca 32. A. hrsz.: 212/A) épületének felújítására és bővítésére kerül sor.

Az új csoportszoba kialakítása mellett lehetőség van a jelenlegi csoportszobák közös falainak eltolására is, ezzel is megteremtve az intézmény kényelmes működését. A bölcsőde épületének bővítése 10 újabb bölcsődés gyermek elhelyezését és szakszerű gondozását teszi lehetővé. A TOP forrásból megvalósuló fejlesztés eredményeképpen a külső nyílászárók cseréje megtörténik, valamint a beruházás lehetővé teszi egy gondozói mellékhelyiség és egy akadálymentes mosdó létrehozását.  A projekt keretében a bölcsőde térkövezése is megoldódik, illetve a főzőkonyha zavartalan működéséhez szükséges kapcsolódó helyiségek is kialakításra kerülnek.

A projekt sikeres megvalósítása lehetővé teszi 38 fő bölcsődés korú kisgyermek biztonságos elhelyezését, valamint hozzájárul az intézményi dolgozók munkakörülményeinek minőségbeli javításához és fejlesztéséhez. Az új bölcsődei csoportszoba kialakításának köszönhetően 3 új bölcsődei dolgozó munkahelyteremtése valósul meg.

Projekt tervezett befejezési dátuma: 2018.10.31.

 

Projekt azonosító száma: TOP-1.4.1-15-JN1-2016-00003