Projektről

PETŐFI MŰVELŐDÉSI HÁZ ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE JÁSZÁROKSZÁLLÁS VÁROSÁBAN

Kedvezményezett neve: Petőfi Művelődési Ház Jászárokszállás

Projekt címe: Petőfi Művelődési Ház energetikai korszerűsítése Jászárokszállás városában

Szerződött támogatás összege: 64.419.810 Ft

Támogatás mértéke 100 %

Projekt tartalmának bemutatása:

A Petőfi Művelődési Ház intézmény projektjének célja az Árpád tér 1. szám (hrsz.: 1) alatti épület komplex energetikai fejlesztése. Ennek része a külső nyílászárók cseréje, padlásfödém hőszigetelése, külső homlokzat és lábazati fal hőszigetelését követően homlokzat helyreállítása, csapadékcsatorna teljes cseréje, bádogozás komplett cseréje és napelem rendszer kiépítése.

Mind rövid mind pedig hosszú távon szükségesek a tervezett fejlesztések, hiszen az érintett épület elavult és kivételesen rossz energetikai jellemzőkkel bír. Az önkormányzat hosszú távú célja, hogy minél nagyobb mértékben önállóvá tudja tenni épületeit, így a költségvetési forrásoktól való függés minél alacsonyabb mértékű legyen. Az így megtakarított pénz pedig más fontos célokra válik felhasználhatóvá.

Közvetlen célként tehát az épületnek a kor követelményeinek való megfeleltetése jelenik meg, ami közvetett módon a kiadások csökkentése révén hozzájárul majd a település további fejlesztési terveinek finanszírozásához. A projekt célcsoportját az intézmény dolgozói és látogatói jelentik.

A célok rövid összefoglalása:

-        Kiadások csökkentése az energetikai jellemzők javításával

-        Épület felújítása

-        A rentábilis működés biztosítása

-        Környezettudatos szemlélet erősítése

-        CO2 terhelés javítása és ÜHG kibocsátás csökkentése

 

A beruházás már 2020. őszén befejeződött, azonban a pályázati kiírás úgy szólt, hogy már folyamatban lévő beruházásra is benyújtható. A támogató döntés 2020. decemberében született meg így a költségek a fent megjelölt összeg erejéig elszámolhatók.

Az épület felújítását végző cég: PETAGORAS Mérnöki, Építőipari Kereskedelmi és Szolgáltató Kft (3635 Dubicsány, Kossuth Lajos út 16.)

A napelem rendszer kiépítését végző cég: ManituSolar Kft (1117 Budapest, Budafoki út 60.)

 

Projekt tervezett befejezési dátuma: 2021.11.29.

Projekt azonosító száma: TOP-3.2.1-16-JN1-2019-00009