Lakossági tájékoztató

     Tisztelt Lakosság!

 

A jászárokszállási víz- és csatornarendszer az Önkormányzat tulajdonában van, de a törvény erejénél fogva ezt az Önkormányzat nem működtetheti. A működtetést a Heves Megyei Vízmű Zrt. végzi. 

Az elmúlt napok esős időjárása miatt az 1700 m3/nap vízfogyasztás mellett a szennyvíztisztítóban érkező szennyvíz meghaladta a 7000 m3/napot 2021. február 11-én. 

Kerestük az okát, hogy miből származik ez a nagymértékű eltérés. Egyik ok az, hogy sokan az udvaron keletkező vizet beszivattyúzzák, beengedik a csatornarendszerbe. A másik ok az, hogy a régebben elkészült - az egész rendszer 1/3-át kitevő csatornák szigetelése átengedi a talajvizet. a harmadik ok pedig az, hogy a szivattyúk nem tudják a teljesítményüket leadni, mert törlőkendők, rongydarabok, műanyag tasakok eldugítják a szivattyúkat. 

2021. február 10-én és 11-én a végátemelőnél egy daruskocsi és egy nagyteljesítményű szippantókocsi személyzete takarította folyamatosan a szivattyúkat, leszedve róluk a felgyülemlett hulladékot. 

A szennyvíztisztító kapacitása napi 2500 m3, amely teljes egészében elegendő a jászárokszállási lakosság és az ipari park cégeinek kiszolgálására. Felelősségteljesen használva a rendszert, az működőképes marad, ehhez a lakosság odafigyelésére, együttműködésre van szükség. 

Azokon a helyeken, ahol a szennyvíz az árkokba jutott, a Heves Megyei Vízmű Zrt. klórmeszes fertőtlenítéssel fogja a fertőzésveszélyt megakadályozni. 

                                                                                                                 Gergely Zoltán 

                                                                                                                  polgármester

 


2021-02-12 12:52


Vissza