Mintaiskola lett a Deák Ferenc Gimnázium, Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola

     Jászárokszállás középiskolájában idén kétszer ünnepelték a tanévnyitót. Pontosan egy hónappal a szeptemberi esemény után október 1-jén került sor az együttműködési megállapodás ünnepélyes aláírására az OTP Fáy András Alapítvánnyal. Ennek alapján a Deák Ferenc Gimnázium, Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola – első vidéki középiskolaként – bekerült az Alapítvány Mintaiskola programjába.

Az Alapítvány célja, hogy a kiválasztott középiskolákban modern oktatási és nevelési módszereket együttesen alkalmazva valósuljon meg a diákokat célzó pénzügyi, gazdasági gazdálkodási képzés, továbbá a diákok személyes életéhez, karriertervezéséhez akár napi szinten kapcsolódjanak a szemléletformáló ismeretek. Ilyenek például a különböző adományozási programok, a rendezvényeken, diáktáborokban és egyéb oktatási, illetve szabadidős programokban való részvétel, de a tervek között szerepel a közösségi terek fejlesztése és az iskola felszereltségének javítása is.

Az Alapítványhoz tartozó OK Oktatási Központ valamennyi szakmai programjában is részt vehetnek az iskola tanulói és pedagógusai.

Az együttműködési megállapodást prof. Dr. Vizi E. Szilveszter, a Magyar Tudományos Akadémia korábbi elnöke, az OTP Fáy András Alapítvány kuratóriumának elnöke és Majkutné Tóth Emma, a középiskola igazgatója írta alá.

A tanulókhoz szólva a professzor úr megfogalmazta azon reményét, hogy a jövő akadémikusait, egyetemi rektorait üdvözölheti a soraikban.

Gergely Zoltán polgármester úgy fogalmazott, hogy jelentőségében a várossá válással egyenértékű ez a nap. Hangsúlyozta, hogy ez az együttműködés egyszerre jelent kihívást és lehetőséget a további fejlődésre a középiskola számára.

Az együttműködésről további részleteket olvashatnak a www.jaszdeak.sulinet.hu, ill. a www.otpfayalapitvany.hu oldalakon.2015-10-05 10:27


Vissza